Studenta ULIM, interpreta Lidia Isac, s-a lansat în fața publicului francez

Interpreta Lidia Isac, masterandă în cadrul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, s-a lansat, la finele săptămânii trecute, în fața unor audiențe de milioane de spectatori ai unei emisiuni populare - The Voice: la plus belle voix de la canalul TV francez TF1. Este prima artistă din R. Moldova și din spațiul post-sovietic, participantă la această competiție televizată a celor mai bune voci. Prestația Lidiei Isac a fost apreciată și susținută, în special, de muzicianul și actorul Florent Pagny, juratul care a câștigat ediția precedentă a concursului The Voice: la plus belle voix. Studenta ULIM va evolua în continuare la TF1, în echipa cunoscutului artist cu o importantă carieră internațională.

Tânăra a interpretat piesa Ordinaire  de compozitorul francez canadian Robert Charlebois:  www.tf1.fr. ”Acesta nu este un talent ordinar. Este o mare voce! Avem nevoie de ea în la The Voice ”, au exclamat  membrii juriului, impresionați și de prestația Lidiei, dar și de evoluțiile ei artistice în  general, în baza unei educații muzicale franceze. Pentru Lidia Isac, participarea la emisiunea de la TF1 este o importantă lansare și un început de  carieră internațională. Jurații au rămas încântați nu doar de vocea interpretei, ci și de franceza ei. Artista a mers în fața publicului european cu două mari vise: de a se face auzită și de a-și urma cariera muzicală în Franța.

Lidia Isac a ajuns printre favoritele site-urilor franceze din ultimele zile, ca reprezentantă a R. Moldova și la Eurovizion-2016, având deja experiența evoluării în fața unui public mare.

”ULIM este o universitate de top din RM, pentru care am optat”

Tânăra și-a făcut numeroși fani printre studenții și profesorii ULIM. Tinde nu doar spre o carieră muzicală fulminantă, ci și către una în jurnalism, ne-a mărturisit chiar ea. Jurnalismul o ajută să fie mai fermă în tot ce face și speră, ca într-un viitor apropiat, pe piața media să apară un canal TV liber și transparent, la care să poată activa.”ULIM este o universitate de top din RM, pentru care am optat. Îmi plac studiile de aici, disciplinele și felul cum sunt structurate. Este o universitate europeană modernă, cu multe posibilități pentru studenți”, afirmă Lidia Isac.

”Lidia Isac este mândria facultății și universității noastre. Ea a dat dovadă de o modestie și cumsecădenie rar întâlnite. Studenții și cadrele noastre didactice au cunoscut-o mai mult ca pe o studentă eminentă și mai puțin ca pe o interpretă cu mari performanțe”, spune  Viorica Țîcu, fost decan al Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism. Iar dna Ludmila Lazăr, dr. conf. univ. de la Catedra Jurnalism și Relații Publice, afirmă că Lidia Isac ar putea deveni o foarte bună specialistă în comunicare.

Urmăriți aici și evenimentul întâlnirii Lidiei Isac cu colegii și profesorii ei, la ULIM: Lidia Isac, reprezentanta RM la ”Eurovision-2016”: ”ULIM este o universitate de top din RM, pentru care am optat”.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


28.03.2017