O studentă ULIM va face parte din echipa de organizatori voluntari a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 din Coreea de Sud

Xenia Nani, studentă în anul I, la Facultatea de Litere (Engleză-Coreeană), a fost selectată în echipa de organizatori voluntari a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018, ediția XXIII-a, eveniment multi-sportiv internațional major, care se va desfășura, în Pyeongchang, Coreea de Sud, în perioada 9 - 25 februarie. Prin intermediul Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” din cadrul ULIM, tânăra a mai obținut o victorie – a câștigat o bursă la Universitatea Hannam, unul dintre marile centre academice din Asia, unde va studia, timp de un semestru, imediat după competițiile sportive mondiale.

Deoarece ULIM încurajează activitățile internaționale ale studenților, iar Xenia Nani are media de 9.40 și note de zece la limbile străine, tânăra a decis să ajungă, cu prețul unor mari eforturi, în Țara Dimineților Liniștite, în vederea unui început solid de carieră.

Însuși ambasadorul Coreei de Sud în RM apreciază pregătirea studentei ULIM

”Pentru o studentă din anul I acesta este un mare succes, dovadă a bunei cunoașteri a englezei și coreenei. Xenia Nani este chiar mândria ULIM.  Însuși ambasadorul Coireei de Sud în R. Moldova apreciază pregătirea Xeniei Nani și îi urează realizări în continuare. Suntem bucuroși să avem asemenea studenți la ULIM, pe care îi sprijinim și implicăm în mobilități academice în țara noastră”, afirmă dl Han Ho Jin, directorul  Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” ULIM.

Xenia Nani a îndrăgit ULIM încă din perioada adolescenței, când a început să frecventeze aici cursurile gratuite de coreeană. ”La ULIM, apreciez, întâi de toate, Centrul de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong”. Din start, am înțeles, că locul meu este la ULIM, eu fiind o globalistă convinsă. Mai mult, ULIM, ne oferă în permanență training-uri captivante și eficiente pentru formarea profesională, susținute de cadre didactice din R. Moldova și din străinătate. La ULIM, suntem motivați de profesori să utilizăm limbile străine cât mai mult posibil, ei înșiși fiind exemple remarcabile de poligloți căutați”, menționează Xenia Nani.

”Din start, am înțeles, că locul meu este la ULIM”

Xenia Nani este o mare pasionată de voluntariat, dar și de cultura coreeană. Studenta ULIM a aplicat pentru participarea în activitățile de organizare a Jocurilor Olimpice, în vara anului 2016. A urmat o perioadă de selecție riguroasă, printre cei aleși fiind tinerii avantajați de cunoașterea limbilor străine. Xenia a susținut un test on-line, oral și în scris la limba engleză, precum și o serie de interviuri, care au durat până în februarie 2017. La competițiile sportive de la Pyeongchang, va comunica în engleză, coreeană și rusă (https://www.olympic.org/pyeongchang-2018) .

La Jocurile Olimpice vor fi incluse peste o sută de evenimente sportive – la patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză și patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile și snowboard), bob (bob și scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheață și sanie.

După Jocurile Olimpice, studenta ULIM va beneficia ca bursieră de cursuri predate în limba engleză și de lecții de coreeană, la Universitatea Hannam din Țara Dimineților Liniștite. Tânăra speră să se bucure din plin de această perioadă importantă pentru formarea profesională și personală, ca apoi să revină în universitatea ei dragă, ULIM.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 

 


24.01.2018