Seminarul „Educația copiilor și a tinerilor de succes”, susținut de o expertă coreeană din SUA

În perioada 11-12 decembrie, sub auspiciile Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” și ale Facultății Științe Sociale și ale Educației, la ULIM, se va desfășura seminarul, sub genericul ”Educația copiilor și a tinerilor de succes”, susținut de dna Esther Choi (Hwang Gyeong-ae). În programul întrunirilor din ambele zile (orele 11.20-12.50 și 14.40-16.10) se înscriu tematici privind educația personalităților, dezvoltarea talentelor, orientărilor și aspirațiilor copiilor. Seminarul se va desfășura în Aula Magnifică (blocul 3, etajul 4). Dna Esther Choi este invitata permanentă a numeroaselor canale TV din Coreea și SUA.

Participareava fi certificată, constituind o activitate de dezvoltareprofesională. Limba de comunicare – engleză (va fi asiguratătraducereaînromână).

Esther Choi este una dintre autoarele notorii de carte despre rolul mamei în educație. De origine sud-coreeană, Esther Choi a emigrat împreună cu familia în SUA, scopul fiind, întâi de toate, de a investi suficient în educația copiilor, reușind nu doar să să se afirme în plan social, dar și să formeze trei personalități de succes. Grație eforturilor mari ale acestei mame singure, copiii i-au studiat la universități prestigioase,  absolvindu-le cu brio, după care  au fost angajați în organizații renumite.

Primul copil, Choi Eun-hye (31ani), a absolvit Facultatea de Politici Internaționale a Colegiului Boston, beneficiind de o bursă guvernamentală americană, ulterior, a studiat la Universitatea din Barcelona, ​​Spania. A lucrat în avocatură și la Departamentul de Stat al SUA, iar acum este angajat în Organizația Internațională ”Salvați Copiii”.

Choi Sung-chan (29 ani) a absolvit Facultatea de Politici Internaționale din cadrul Universității din Boston, cu o bursă de patru ani și, ulterior,  și-a continuat studiile la Harvard Graduate School.

Mezinul Eun-Hee Choi (27 ani) a beneficiat de bursa Bill Gates Millennium, de 1 milion de dolari, la Universitatea Harvard, după absolvirea căreia s-a înscris pentru un curs de doctorat în Marea Britanie.

Esther Choi este de părerea că educația copiilor săi s-a bazat pe cele mai simple principii – dragoste, respect față de identitatea lor personală, dezvoltarea spiritului de toleranță și acceptare a diversității culturale a lumii, implicarea în activități de voluntariat și călătorii misionare în alte țări. Experta i-a învățat de mici să iubească cartea, să fie modești dar insistenți în dezvoltarea personală, să accepte și să facă față provocărilor.

Centrul de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong”, ULIM

 Facultatea Științe Sociale și ale Educației, ULIM


07.12.2017