Korean Broadcasting System (KBS), una dintre cele mai mari companii media din Coreea de Sud ) , a realizat o serie de filmări pentru o emisiune culturală și despre turism, de 50 de minute. Cu această ocazie, Centrul de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” din cadrul universității noastre a prezentat un spectacol de excepție, cu participarea celor pasionați de studierea uneia dintre cele mai vechi civilizații ale lumii. " />

ULIM - în atenția KBS,
una dintre cele mai populare televiziuni din Coreea de Sud

La ULIM, producătorul Yi Nam Gi de la Korean Broadcasting System (KBS), una dintre cele mai mari companii media din Coreea de Sud ) , a realizat o serie de filmări pentru o emisiune culturală și despre turism, de 50 de minute. Cu această ocazie, Centrul de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong” din cadrul universității noastre a prezentat un spectacol de excepție, cu participarea celor pasionați de studierea uneia dintre cele mai vechi civilizații ale lumii.

Jurnalistul din ”țara dimineților liniștite” a urmărit un recital de poezie și piese coreene, susținut de studenții ulimiști.

Formațiile artistice ”Kpop cover dance 2STORM” și ”Evantai”, dar și campionul mondial Grigore Cobîleanschi, student în anul III la Facultatea de Litere (Engleză-Coreeană) au încântat oaspetele cu un spectacol de dans și de taekgyeon (forma veche a taekwondo-ului) - Urmăriți o parte din emisiunea echipei KBS TV, realizată la ULIM, în special, la Centrul de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong”:

O emisiune care va apropia două popoare

”Am realizat emisiuni în peste o sută de țări ale lumii! Vreau ca peisajele mirifice ale  Moldovei să ajungă pe ecranele coreenilor. Astfel, popoarele noastre se vor apropia mai mult în plan cultural și în cel turistic. Dorința mea este să aduc turiști coreeni în Moldova, ca să poată admira o țară cu o climă plăcută, cu pământuri mănoase și, mai ales, cu oameni minunați”, spune  producătorul Yi Nam Gi. Timp de două săprtămâni, jurnalistul a călătorit prin Moldova turistică, vizitând cele mai atractive obiective: Cetatea Soroca, Orheiul Vechi, Mileștii Mici, destinațiile din zona călărășeană etc.

Emisiunea KBS este, totodată, și o invitație cetățenilor moldoveni de-a vizita Coreea turistică. ”Am rămas impresionat de ULIM, de interviul cu dl. rector Andrei Galben, pe care am să-l difuzez cu plăcere coreenilor. Studenții de la această instituție sunt deoesbiți și dovedesc o bună cunoaștere a limbii coreene. Vreau să afle concetății mei care nu cunosc aproape nimic de R. Moldova, că tinerii de aici adoră Coreea, îi prețuiesc și le învață limba”, menționează jurnalistul coreean.  

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


10.03.2017