Factori de decizie ai ULIM au reprezentat excelent RM,
la o conferință de importanță mondială din China

Ediția a II-a a Conferinței Internaționale - Conference on World Famous Mountains & Public Diplomacy din orașul Jiujiang, China, a reunit, la începutul săptămânii, participanți din partea universităților și centrelor de cercetare din 16 țări, de pe toate continentele. RM a fost reprezentată de ULIM, anume dna Cristina-Emanuela Dascalu, vicerector pentru relații internaționale și dl. Radu Plamadeala, coordonator pentru cooperare orientală și director din partea țării noastre al Institutului ”Confucius”.

Conferința a fost organizată de Universitatea Jiujiang (gazda evenimentului), Huangshan University, Taishan University și Leshan University

Una din sesiunile conferinței a fost prezidată de conf. univ. dr. Cristina-Emanuela Dascalu, PhD, care a avut și un discurs despre interculturalitate, crosculturalitate și comunicare internaționala.

Dl. Radu Plamadeala a făcut o prezentare excelentă în limba chineză (unica în această limbă orientală printre participanții străini) despre promovarea turismului în R. Moldova în contextul "Belt and Road Policy", noua politică de expansiune economică a Guvernului Republicii Populare Chineze, pe arealul vechii căi a mătăsii, numita și noua cale a mătăsii.

Factorii de decizie ai ULIM au  stabilit contacte cu mai multe universități din China, precum și cu unele din alte țări reprezentate la eveniment, cu care au ajuns la înțelegeri de continuare a dialogului, în vederea instituirii unor relații de parteneriat îndelungat. 

Mass-media din China despre eveniment:

www.baidu.ku6.com / www.news.cctv.com / www.guojiribao.com / www.news.eastday.com

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


10.03.2017