Radu Plămădeală, codirector al Institutului CONFUCIUS ULIM, despre perspectivele profesionale ale tinerilor care studiază chineza
Interviu pentru Radio China Internațional

Guvernul de la Beijing finanţează în RM proiecte în diverse domenii. Printre aceste este şi unul din domeniul educaţiei. Astfel, mai mulţi tineri moldoveni au studiat la instituţii de învăţământ superior din China, au făcut chiar studii de masterat. Unii dintre ei au început activitatea în ţara considerată "vârful mondial în educaţie". Printre aceştia este şi Radu Plămădeală, care a urcat mai multe trepte în carieră, reuşind să cimenteze o cooperare armonioasă moldo-chineză. După 12 ani de stat în China a revenit la Chişinău, fiind numit codirector al Institutului CONFUCIUS din cadrul ULIM. Activitatea sa este menită să contribuie la o mai bună cunoaştere de către tinerii moldoveni a istoriei şi culturii chineze, a tot ce înseamnă China modernă.

Cum a reuşit Radu Plămădeală să se încadreze în spaţiul chinez, să studieze limba chineză şi să lanseze o afacere, aflaţi din interviul oferit corespondentului Radio China Internațional la Chişinău, Anatol Caciuc:

www.romanian.cri.cn


10.03.2017