Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră oferă servicii gratuite studenților și profesorilor

Noua subdiviziune deschisă în cadrul ULIM - Centrul de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră – oferă servicii gratuite, destinate studenților și cadrelor didactice, în zile de luni, marți și miercuri, între orele 12.30-16.00.
”Oferim asistență psihologică în cazurile unor probleme personale, de familie și chiar profesionale. Studenții indeciși care au nevoie de orientare în carieră, pot apela, de asemenea, la serviciile noastre”, spune dr. Gholamali Mohammadifard, directorul Centrului de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră.

Asistență celor cu probleme psihologice, de comunicare și de oprientare profesională

Menționăm că, în activitatea noii structuri ULIM, au fost implicați și studenți din anii terminali ai Facultății Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială (studii de licență și masterat). ”Din experiența clinicii mele private de consiliere și psihoterapie, am constatat faptul, că o mare parte a clienților noștri au nevoie de o ambianță specială, unde să poată discuta liber despre probleme legate de viața personală, cuplu, copii ori serviciu. De aceea, am decis s-o aducem și la ULIM”, spune dl. Gholamali Mohammadifard.

Pe de altă parte, orientarea în carieră, de asemenea, este o sarcină a psihologilor. Pentru început, studenții noștri sunt testați în ceea ce privește aptitudinile, abilitățile, interesele sau activitățile lor profesionale. Ulterior, specialiștii îi ajută să le analizeze și să le armonizeze cu cerințele pieței muncii din RM și străinătate. ”Unul dintre obiectivele noastre esențiale este informarea tinerilor referitor la târgurile locurilor de muncă, workshop-urile și conferințele de profil. Atunci când pentru studenți devine importantă autocunoașterea, le este cu mult mai simplu să aplice pentru joburi și specializări pentru viitoare meserii”, consideră directorul Centrului de Consiliere Psihologică și Orientare în Carieră.

Domnia sa este unul dintre cei care a pus bazele cursului universitar specializat pentru orientarea în carieră în RM și străinătate, bazat pe vocație, interese și autocunoaștere, predat de ani de zile studenților noștri.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


09.03.2017