Simpozionul ”Valorificarea experiențelor profesionale, interculturale și lingvistice, în sistemul educațional universitar”

La 22 septembrie, la inițiativa Departamentului Studenți Străini din cadrul ULIM, se va desfășurat ediția I-a a Simpozionului ”Valorificarea experiențelor profesionale, interculturale și lingvistice, în sistemul educațional universitar”, cu participare internațională. Simpozionul va fi organizat de ULIM în cooperare cu Centrul Internațional Didactic ”ICLED” și universități din România.

Profesori de la universități din RM și România se vor reuni pentru a coopera, în vederea asigurării eficienței demersurilor didactice, gestionarea experiențelor lingvistice, interculturale și profesionale, în special, cu studenții din străinătate. Subiectul central al simpozionaului va fi predarea limbii române acestei categorii de persoane.

Participanții la conferință își vor împărtăși experiențele în direcția eficientizării procesului de învățare a cetățenilor străini. Obiectivele simpozionului internațional sunt în conformitate cu principiile învățământului de calitate, gestionarea experiențelor lingvistice, interculturale și profesionale.

În cadrul simpozionului, va avea loc o masă rotundă cu tema Trăind clipa spre experienţa interculturală şi lingvistică (cu participarea studenţilor internaţionali). De asemenea, vor fi organizate ateliere de lucru și lansări de carte. Dl. Gabriel Biţuna, doctorand și asistent univ., la Universitatea din Bucureşti, va prezenta volumul Limba  română pentru vorbitorii de arabă, iar  dr. Olga Bălănescu, lector la aceeași instituție, va  lansa manualul Limbaj medical pentru studenţii străini.

 

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


19.09.2016