La Francopolyphonie-2017
Savanți din țară și străinătate se vor întruni, tradițional, la ULIM

Pe 7 și 8 aprile, Institutul de Cercetări Filologice și Interculturale din cadrul Facultății de Litere, ULIM va organiza Colocviul Internaţional La Francopyphonie: multilinguisme, contrastivite et communication interculturelle (Francopolifonia: Multilingvism, contrastivitate și comunicare interculturală), ediția a XII-a, ce va reuni, tradițional, cercetători și profesori din nouă țări.

În acest an, tematica colocviului va fi dezbătută de savanți, cercetători și profesori universitari din Franța, Canada, Cameroun, Belgia, România, Turcia, Ucraina, Rusia și R. Moldova. Vineri, 7 aprilie, începând cu ora 9.30, colocviul va începe cu discursuri inaugurale ale organizatorilor, după care va avea loc ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa  ULIM filosofului și sociologului de talie mondială din Franța, dlui M. Jacques Demorgon, care va susține o prelegere tematică.

La ceremonia de acordare a titlului onorific ilustrului savant dn Paris, precum și la sesiunile plenare, sunt invitați jurnaliștii și toți doritorii. Accesați acest link, pentru a vă informa cu privire la programul Colocviului Internaţional La Francopyphonie: multilinguisme, contrastivite et communication interculturelle, lista participanților și alte detalii relevante:  www.icfi.ulim.md.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


27.02.2017