În premieră, în RM
Inaugurarea Aulei Italia, la ULIM, aduce o valoroasă expoziție de pictură italiană

Luni, 30 noiembrie, va fi inaugurată Aula Italia, la ULIM. Ceremonia oficială va avea loc la ora:12:00 (et. IV, aud. 408) . Evenimentul va beneficia de participarea Exlelenței Sale, Enrico Nunziata, ambasadorul Italiei la Chisinau. Cu această ocazie, va avea loc un recital de poezii și cintece italiene.

În contextul aceluiași eveniment, la ora:12:30, în Aula Magnifică  (et. IV), dl. Enrico Nunziata va ține o lectie publică despre modernitatea lui Dante Alighieri, dedicată  marelui poet și filosof italian, la cei 750 de ani de la naștere, considerat unul dintre cei mai importanți scriitori europeni din Evul Mediu.

Totodată, iubitorii de frumos sunt invitați să admire o expoziție valoroasă, ce rar se întâmplă în Chișinău  -  reproduceri de pictură italiană, inspirată de opera lui Alighieri, care va fi inaugurată de însuși ambasadorul  Italiei, dl. Enrico Nunziata, în Aula Magnifică. Aceasta va fi mutată, ulterior,  în Sala Polivalentă de Lectură nr. 2 (de la et. 6), accesibilă publicului, până la 14 decembrie. Expoziția de pictură italiană va fi găzduită ulterior, de alte instituții de prestigiu din RM.

Menționăm că, în baza acordurilor de colaborare între ULIM și misiunile diplomatice acreditate în RM,  în incinta instituției noastre, au fost deschise o serie de aule ale unor țări prietene.  Aici au loc nu doar prelegeri, ci și evenimente de primă importanță pentru RM, reprezentând spiritualitatea și tradiţiile popoarelor în cauză. Jurnaliștii dornici să facă o plimbare prin faimoasele aule ULIM, sunt rugați să anunțe din timp organizatorii.

Aici poate fi accesată galeria internatională:  

http://cci.ulim.md/galerie-internationala/

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


26.11.2015