Festivalul Tradițional Chinezesc ”Mijlocul toamnei”

Miercuri, 14 septembrie, între orele 13.00-14.30, la ULIM (Sala Senatului, et. 4), Institutul ”CONFUCIUS” va organiza Festivalul Tradițional Chinezesc ”Mijlocul toamnei”. La eveniment, sunt invitați toți iubitorii de limbă, cultură și civilizație chineză. Profesorii și studenții institutului pregătesc un incitant program artistic de muzică, dans și poezie.

Împreună cu Anul Nou Chinezesc, Festivalul din Mijlocul Toamnei este unul dintre cele mai importante festivaluri tradiţionale din China. Acesta datează de peste trei mii de ani, atunci când termenul "mijlocul-toamnei" a apărut în "Riturile lui Zhou", o colecţie de ritualuri ale dinastiei Zhou (1045-221 î.Hr.).

După terminarea sezonului recoltei de vară, acesta este un moment ideal de sărbătoare pentru poporul chinez, în această zi, când luna este de obicei cea mai mare şi mai strălucitoare. Pentru mai multe detalii despre acest festival al poporului chinez, vă recomandăm să lecturați acest text : http://epochtimes-romania.com/news/festivalul-din-mijlocul-toamnei-o-incantare-poetica-in-china---202322.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


13.09.2016