Conferință dedicată Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

Vineri, 9 decembrie, la ora 9.00, la ULIM, în Sala de Lectură nr. 3, Catedra Drept Public a Facultății Drept împreună cu Centrul de Drept al Avocaţilor și Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR Moldova) va organiza ediţia a XIII-a a Conferinţei Științifice Studenţești Interuniversitare, dedicate Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului.

În cadrul conferinței, se vor dezbate subiecte privind mecanismele internaționale de protecție a refugiaților și apatrizilor, precum și modalitățile de consacrare și protecție a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în cadrul statului democratic de drept.

Parteneri:

-         Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR Moldova) - Agenţia ONU mandatată să conducă şi să coordoneze operaţiuni internaţionale pentru protecţia refugiaţilor, scopul său principal fiind de a apăra drepturile şi bunăstarea refugiaţilor, precum și de a ajuta persoanele fără cetăţenie (apatrizii);

-         Centrul de Drept al Avocaţilor - asociaţie obştească activă în domeniul azilului, apatridiei, migraţiei, naturalizării, cât şi a susţinerii continue a viitorilor specialişti în domeniul juridic.


05.12.2016