16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
Viitori psihologi și juriști discută efectele fenomenului în RM

Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială împreună cu Facultatea Drept se raliază Campaniei internaționale a celor 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen. Miercuri, 9 decembrie, la ora 13.30, în Sala Mediatecii, studenții ULIM sunt invitați la o acțiune de eradicare a fenomenului respectiv în RM.

Viitori psihologi și juriști vor analiza situația la zi din republică la acest capitol, unde chiar și în condițiile asistenţei internaţionale, nu există un mecanism coerent de aplicare a legislației anti-violenţă in familie. La eveniment și-au anunțat participarea experți din cadrul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Organizației Internaționale pentru Migrație.

Până la 10 decembrie, în RM se organizează evenimente de prevenire şi combatere a fenomenului violenţei în familie prin informarea şi sensibilizarea publicului, evidenţierea efectelor grave asupra femeii, în mod special. Campania din anul acesta se desfăşoară sub genericul  „Uniți pentru a opri violența împotriva femeii”.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


04.12.2015