Prima întrevedere a consulului Coreei de Sud cu rectorul interimar Ilian Galben

Consulul R. Coreea în R. Moldova cu reședința la Kiev, dl Shin Kyuho, a efectuat, recent, o vizită de lucru, la ULIM, unde a avut întrevederi cu rectorul interimar Ilian Galben. Discuțiile s-au axat pe chestiuni de interes comun referitoare la educație și cultură, pe continuitatea unor proiecte de importanță națională și internațională, începute de regretatul rector Andrei Galben. Părțile și-au exprimat dorinţa reciprocă de a intensifica cooperarea între ULIM şi ambasadă, de a stabili noi relații cu instituțiile de învățământ superior din Coreea, în vederea realizării unor proiecte academice și de cercetare comune.

Dl Shin Kyuho a mulţumit conducerii ULIM pentru cordialitate și a apreciat colaborarea începută cu prestigioase instituţii de învăţământ superior din Coreea, precum Hanyang UniversityGwangju Institute of Science and TechnologySungkyul UniversityKorea Natíonal University of TransportationGimcheon UniversityIncheon National University ş.a.  

Diplomatul coreean s-a arătat interesat de evenimentele internaţionale, organizate sistematic la ULIM, în special, vizitele diplomaţilor străini cu prelegeri publice, oaspeţilor din universităţi şi centre ştiinţifice de peste hotare, savanţilor, profesorilor, experţilor cu renume. Consulul Shin Kyuho a promis că Ambasada Coreei va continua organizarea seriei conferințelor, la ULIM, deosebit de apreciate de studenți.

Precizăm că diplomatul coreean a fost direct implicat în derularea cu succes a proiectului de dotare cu echipamente IT de ultimă generație a unor aule a Facultății Informatică, Inginerie, Design, cu suportul Ambasadei Coreei de Sud.

Rectorul interimar Ilian Galben a menționat că va continua să promoveze idealul educațional al tatălui său, regretatul rector Andrei Galben. În pofida distanței geografice care ne desparte, Coreea este o țară-prietenă, model în procesul globalizării, cu cel mai eficient sistem de învățământ din lume. De aceea, dl Ilian Galben vă populariza, de asemenea,  ideea preluării R. Moldova a numeroaselor bune practici în varii domenii și va oferi tot suportul necesar.

La eveniment, a mai participat dl Han Ho Jin, directorul Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong”.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


02.02.2018